Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

onsdag 29 april 2015

Korridors meditation!

Hej Kära läsare!

Ännu en fin dag i härliga Skogsbyn! Jag behöver inte påminna er om "Godmorgon tavlan" den har många berättat om,  jätteroligt...

Oj! vad det har frågats om meditation, och hur jag brukar göra. När jag började en gång för rätt länge sedan, att söka mig inåt i mig själv, hade jag stora problem att koncentrera mig. Det var störande ljud och tankarna for runt i huvudet. Jag brukade kalla mitt huvud, en bikupa där det bara surrade runt i en väldig fart.

Så en dag fick jag rådet att sätta mig ner i en skön fåtölj, koppla tumme och pekfinger på varje hand, ni vet sen tidigare hur jag menar. ( tumme och pekfinger bildar ett O )
Dra några djupa andetag, in genom näsan och ut genom munnen, slut ögonen och lyssna till munkarnas musikslinga, eller någon annan musik du finner avkopplande. Slappna av i axlar och armar, låt armarna vila i knäet, inga korslagda ben.

Nu sitter du i en behaglig ställning och har kopplat tumme och pekfinger på varje hand. Andas in genom näsan och ut genom munnen, ögonen är slutna. Koncentrera dig på musiken och andningen. Efter en stund föreställer du dig, att du står i en korridor, och det finns dörrar på både höger och vänster sida. Du ser golvet i korridoren och du ser dörrarna, det är du som bestämmer hur lång din korridor är, och vilken färg golvet har. Det kanske finns en matta där? och dörrarna är kanske av trä i någon färg? ( Jag har fyra dörrar på varje sida, det är tjocka ekdörrar, väldigt vackra )

Efter en stund i din korridor, väljer du att gå sakta framåt och låta ditt undermedvetna välja en dörr, du öppnar och går in genom den. I det rummet du nu befinner dig , är det du behöver i din nuvarande vardag!
Det kan vara ett rum som är fullt av en färg, kanske brandgult / orange, eller gult? det kan också vara ett hälsorum, där du väljer ut en burk med universal medicin som har otroliga egenskaper att hjälpa dig med din hälsa? Du kanske kommer ut på en underbar strand? Ni ser! vad som kommer hända dig när du gör din korridors meditationen, är din upplevelse.

Den här meditationen är min absoluta favorit, den hjälper mig att få till mig det jag behöver. Jag hoppas ni återkommer och berättar om era upplevelser.

Här följer några citat från personer som har berättat om" Godmorgon tavlan"

"Jag trodde inte det skulle ha så stor betydelse, om man skrev ner det eller sa det inom sig. Men när jag väl såg tavlan på morgonen, så log jag! Helt plötsligt hände det något med mitt morgonhumör, jag har blivit gladare och piggare av godmorgon tavlan. Så tack för tipset"

"Jag tyckte om det du tog upp, om att ha en dialog med sig själv. Jag har blivit mer medveten om mina tankar. Börjar dagen med att se Godmorgon tavlan, den hjälper bra"

"Tack för dina värdefulla råd! har börjat le igen och se livet ur ett annat perspektiv"


Tack alla underbar likasinnade själar! Jag hoppas ni får glädje av min korridors meditation och munkarnas musikslinga. Lycka till med resan inåt!

Kram från soliga skogen
Anneli


3 kommentarer:

  1. Bra med en tydlig instruktion,ska testa
    Med vänlig hälsning, Sissi

    SvaraRadera
  2. Hej Sissi. Tack för din bekräftelse! att det var tydliga instruktioner till meditationen.
    Kram Anneli

    SvaraRadera

Skriv gärna ett inlägg..