Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

onsdag 22 april 2015

Meditation!

Hej Kära läsare!

Jag har lovat att återkomma och berätta mer om träd, energier, meditation, och hur jag själv kom i kontakt med träden. Det är kul när ni är läsare finner er inspirerade och känner igen er själva i vad jag tar upp här på bloggen. I dag tycker jag det ska bli jättekul att presentera en meditationsslinga som munkarna i Tibet använder i sin vardag. Dom har släppt den 30 minuter långa musikslingan till omvärlden gratis. Ni kan lyssna på den genom att klicka på länken. eller på Shabby chic stugans hemsida.

Vi har lagt den på hemsidan under knappen meditation. Där kan du själv lyssna så länge du vill, men återkom gärna och berätta om din upplevelse. Meningen är att du ska kunna lyssna på den var du än väljer att befinna dig.

Du sätter dig skönt tillrätta i en stol ( om du ligger ner somnar du troligen ) eller i naturen. Du kopplar tumme och pekfinger lätt på varje hand, så att dom bildar ett O. Låt armarna vila avspänt på låren. Ta några djupa andetag genom näsan och andas sakta ut genom munnen, och när det känns bra sluter du ögonen. Musiken kan startas samtidigt som du sätter dig, eller när du har andats en stund och känner dig redo. Tänk på att inte titta ner i knäet med huvudet, det blir svårare att andas då! sitt inte med korslagda ben.

Om man inte har upplevt något speciellt tidigare under en meditation, är jag rätt säker på att du kommer att göra det med munkarnas musikslinga...och jag rekommenderar dig att göra den minst 20 minuter.

Här följer några korta citat ur berättelser som jag har fått angående trädmeditation,

"Trodde inte det var möjligt att känna energivågor från ett träd"

"För mig blev vindens sus väldigt tydlig, precis som viskningar"

"Varför kan jag inte välja ett träd? när jag valt ett och satt mig! tänker jag att det kanske är fel sorts träd, jag har valt"!

"Anneli det fungerar inte, jag hör allt annat jättetydligt! och sen kan jag inte koncentrera mig"

"Jag blir alltid så oerhört lugn och glad, när jag gör trädmeditationen"

"Jag fick väldigt tydliga bilder av färger, och kände lukten av naturen starkt"


Tack alla! för era fina berättelser. Ge inte upp arbetet med er själva, i bland tar saker lite tid och vad gör det! Du håller på att lära känna dig själv på ett nytt sätt.

Varma och soliga kramar från Skogsbyn.
Anneli


7 kommentarer:

 1. Hej, vilken bra funktion, provade 15 min i dag och det var riiiiktigt skönt. Tror jag kör den i kväll oxå, hälsningar Bea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Beatris. Tack för ditt inlägg, återkom gärna vad du upplever av musiken.
   Kram o lycka till Anneli

   Radera
 2. Häftig grej att lägga deta på hemsidan��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym. Tack för ditt inlägg, återkom gärna med synpunkter, om du tycker det fungerar bra.
   Kram Anneli

   Radera
 3. Hallå, vilken bra ide, kan meditera bara med hjälp av mobilen. Fortsätt så.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Susanna. Tack för ditt inlägg. Berätta gärna om dina upplevelser som du får av musiken och återkom gärna med synpunkter om du tycker det fungerar bra eller dåligt via mobilen.
   Kram Anneli o lycka till!

   Radera

Skriv gärna ett inlägg..