Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

onsdag 15 april 2015

Musik för själen!

Hej Kära läsare!

Musik är något dom flesta lyssnar på och det berör oss på olika sätt. Inte minst när sorgen i våra liv inträffar, jag tänker på när vi har mist någon person som har funnits i våra liv. Plötsligt är den / dom inte här längre. Förra veckan begravdes min före detta svärfar, en man som betydde mycket för mig i ungdomen. Han var en konstnärssjäl i bageri - branschen och skapade docktårtor, biltårtor och fantastiska bakverk. Vi jobbade tillsammans under ett antal år och kom varandra nära. Han var en person som fick mig att växa som människa och tro på mig själv.

Sorg är tungt att bära och vi utsätts alla för den på ett eller annat sätt. Min filosofi är att vi väljer att födas på jorden för att lära oss vissa läxor och lärdomar. När vi är färdiga med det, vi kom hit för att lära oss! Då återvänder vi till där vi kom i från, Själen återvänder och kroppen blir kvar.

Jag ska berätta en bit av Roberts ( min mans ) livshistoria, ett kapitel. Du kommer förstå vart jag vill komma med min historia. Ska nämnas att han är otroligt musikalisk och hans föräldrar sjöng och gjorde spelningar ute på olika platser under uppväxten. Han är uppväxt med musiken.

Historian börjar när jag önskade mig en låt skapad av Robert i julklapp, för herrans många år sedan. Jag fick min fina "Anneli" låt på julafton hemma hos Roberts föräldrar. Om du vill lyssna på den, finns den på hemsidan under musik. Detta var i december och i februari går Roberts pappa hastigt bort och det var oväntat.

I all denna förvirring och sorg som rådde, vaknade Robert tidigt en morgon. Han hade haft en dröm!
Han hade fått till sig en låt i drömmen, så han gick upp och producerade den i fysisk form. Som ni vet är det mycket som ska göras när någon går bort och livet ställs på ända. Vid ett av samtalen med sin mamma, hade hon ett önskemål, att Robert skulle göra en låt speciellt till sin pappa. Men den var redan klar!. Låten döptes till saknad och spelades i kyrkan när vi tog farväl av hans far. Du kan lyssna på Saknad! i slutet på min berättelse om du vill.

Det var något magiskt med den och många människor har berättat att dom berörts. Kyrkan ville gärna få tillåtelse att fortsätta spela den Det har också funnits önskemål från olika håll att den ska få en text. Personligen tror jag att det var pappans sätt att få Robert att fortsätta med musiken. För han var så glad på julafton, att han hade börjat skapa musik igen. Kan nämnas att Roberts son sysslar med skapande av text och musik och skivbolag har valt att ta in en del låtar, som han har gjort.

Jag tror ni kan se den röda tråden i Roberts liv, jag har tidigare nämnt min livslinje och vilken min röda tråd är. Musik förmedlad från himmeln i en dröm, är helt underbart och fantastiskt. Inom ett halvår hade Robert producerat skivan Saknad och du kan ta del av den under musik på hemsidan.

Jag tror det är viktigt att vi har kreativa kanaler för vårt energisystem. Jag har möbler och färg som min kanal, Robert har musiken som sin kanal. Detta skapar en yin och yang balans i kroppen. Alla har något som vi är kreativt duktiga på och brinner för. Det som når det inre i dig och skapar glädje. Så vad är din kanal? vad ger dig kreativ glädje och energi?

Skivan har nu funnits i ca åtta år och under åren som har gått har det kommit  en skiva till. Den är helt annorlunda och är gjord för meditation och massagebehandlingar. Den finns också på hemsidan under musik.

Låten som skapades från himmeln "Saknad"

Lyssna på "Saknad" här
Kram från Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna ett inlägg..