Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

fredag 10 april 2015

Shabby chic detaljer

Hej kära läsare!

Hemsidan arbetas det med för fullt och ni som har frågat efter Kungasängen, kan jag meddela att den väntas komma upp nästa vecka. Det är en säng som jag har designat och Robert min man har byggt den. Den är i Shabby chic med stora stolpar och klot, med brädor som tak. Det fanns också önskemål och frågor om jag har shabby detaljer att visa, så jag lägger upp lite bilder på sådant som vi har i vårt hem. Sånt som jag har hittat och gjort om genom åren.
Och till er som vill ha mer om trädmeditation och berättelser, finns Ingrids historia längre ner.


Här har jag gjort en anslagstavla som har varit en gammal spegel som hade gått sönder. Jag har satt frigolit bakom och klätt den med juteväv, sen har jag små spik som man kan fästa sakerna med.Bilden blev lite mörk, men jag tror ni ser ändå. Lampa i Shabby med en lampskärm i jute, diskborsten har jag i en gammal kockums detalj som hittades på loppis, i den vita mindre skålen brukar jag ha en svamp. En kruka som är i äldre stil men köpt i vanlig affär.


Lite heminredning för frukt och hushållspapper, glasburkar är en trevlig detalj i hop med Shabby chic stilen.

Den här har hängt med i många år och tyvärr har locket gått sönder, men potatisen trivs där i iallafall.Fick en härlig historia från Ingrid om hennes trädmeditation. Som hon och hennes syster hade gjort under påsken. Jag har sammanfattat och kortat ner hennes berättelse.

Jag bor själv sedan några år i ett hus, också i en härlig skogsmiljö. Jag kan intyga att skogen är en läkande plats. Efter min skilsmässa vandrade jag mycket i skog och mark men har inte sett träd på detta sättet som jag gör nu. Under påsken var min syster på besök och jag tyckte vi skulle prova trädmeditationen. Utanför mitt hus finns en fin dunge med björkar och under många år har jag beundrat just en björk som är stor och ståtlig. Mitt val blev denna björken och min syster valde en yngre klenare björk.
Jag andades och satt som du hade instruerat att man kunde göra. Blev lätt yr men det gick över snabbt och jag kände mig lugn o glad. Jag hörde ett porlande och det lät som det rann i björken, det var lite skrämmande. För mig var detta en stor upplevelse som jag bär med mig. Kände inga vibrationer eller annat. När jag lagt mig på kvällen tänkte jag på min björk! Kan det ha varit saven i björken som steg? som jag hörde.
Min syster kunde inte sitta stilla ( men hon är enormt stressad för tillfället ) men hon andades och försökte. Hon valde att stå upp vid sin björk och lägga båda händerna på stammen, men hon uppfattade ingenting! På kvällen var hon så uppskruvad och gick ut och sprang.
Jag tror hon fick massor av energi från trädet utan att hon märkte det. Hi Hi

Kram Ingrid


Tack Ingrid för din fina berättelse. Kul att du vågar dela med dig av din historia till alla på bloggen, det uppskattas. Ha det riktigt bra och allt är möjligt när det gäller ditt liv och kärleken.

Kram från mig Anneli
Hoppas ni får en fortsatt fantastisk dag! Själv har jag städdag.

" Öppna ögonen och se åt ett annat håll
du vet inte vad du hittar, men du gör något
nytt och öppnar dig för möjligheter som du
annars inte fått"


2 kommentarer:

  1. Hej, vilken bra ide med anslagstavlan, en sån ska jag göra nu i helgen.

    SvaraRadera
  2. Hej Åsa. Kul att du fann inspiration. Det är lite jobb, men så kul när den är färdig.
    Kram Anneli

    SvaraRadera

Skriv gärna ett inlägg..