Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

söndag 5 april 2015

Trädmeditation

Hej kära läsare!

Tänkte prata lite om trädmeditation nu när det är så fint väder i alla fall här hos oss i Skogsbyn. Detta är min favorit när det gäller att få ny energi och samtidigt skapa balans inom sig själv, stress och negativ energi rinner av en.

När våren är på väg så är energierna väldigt starka och intensiva solen och hela skogen vibrerar. Skogen är en läkande plats att befinna sig i och en promenad med fågelkvitter och vinden som drar fram i träden, dofterna som får oss att vilja dra ett djupt andetag är läkande för vår själ och vårt sinne.

En trädmeditation är inte så komplicerat och dom flesta klarar av att göra det. Du väljer ut ett träd som känns bra för dig, själv har jag en gammal bok som jag brukar sätta mig hos. När du väl har valt ut ditt träd sätter du dig med ryggen mot stammen, en del väljer att ha en dyna med sig att sitta på.

Alltså ryggen mot stammen i en bekväm ställning dra några djupa andetag genom näsan och ut genom munnen och slappna av. Försök att blunda under tiden, låt tumme och pekfinger bilda ett o på varje hand eller som jag säger, koppla tumme och pekfinger på varje hand och låt armarna vila avslappnat på benen. Fortsätt att andas lugnt och vid varje andetag andas du ut spänningar och in ny energi. När du gjort detta en stund så behöver du inte koncentrera dig på det utan lyssna och känna in vad trädet har för energier eller budskap att ge dig.

Många upplever väldigt mycket och andra tar det flera gånger över en längre tid innan man upplever något. Men du kommer att få med dig energi från trädet och du kan känna dig väldigt trött efteråt. Det kommer att påverka ditt energisystem i kroppen.

Jag får ofta in färger och i bland blir jag ledsen och det är inte alltid kopplat till något speciellt som jag vet, men jag låter kroppen göra sig av med det. I bland sitter jag 15 minuter och i bland 3o minuter sitt så länge det känns bra för dig. Jag går alltid därifrån med ett lugn o frid i sinnet.

Hoppas jag har inspirerat er att besöka ett träd !

Kram från Anneli6 kommentarer:

 1. Det här ska jag prova!!!

  SvaraRadera
 2. Hej Sara. När man väl har börjat, fortsätter man. Du får nog en annan syn på skogen / träden. Lycka till och hoppas du hittar ett träd som samarbetar bra med dig.
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Angela Jönsson6 april 2015 07:06

  Kära läsare av denna blogg. Nu vill jag berätta min historia om hur jag träffade denna otroliga kvinna vid namn Anneli (shabby chic stugan). Jag satt vid datorn och slötittade på blocket, då det dök upp ett väggskåp i shabby chic stil som jag blev helt förtjust i. Jag ringde direkt upp säljaren och vi kunde konstatera att vi bodde i samma by ca 800m från varandra, så det blev såklart affär och nu är skåpet mitt. Till saken hör också att jag varit sjuk en längre tid och funderat på att man kanske skulle kontakta en hälscoach, och gissa------- jo då visar det sig att det var hon ju också. Vilket sammanträffande, eller-------------.Och det är nu som min resa börjar med denna härliga varelse, som kommer att bli min vän. Man kan säga att det sa "klick", vi gillar båda lantlig stil och shabby chic, trädgårdarbete, mediterar gärna och tar långa promenader. Men nu till saken, jag sattes på specialdiet, promenader och tillskott samt meridianbehandlingar o helkroppsmassage. Vi körde riktigt hårt i 3 månader där jag blev stöttad o peppad. Mina "anfall" som jag har på nätterna minskade från ca 10-15 till nu endast 3-4/natt. Så Ni kan förstå hur glad och tacksam jag är som fick denna chans. Jag kan varmt rekommendera att ta kontakt med denna kunniga, varma, roliga och andliga själ. Ni kommer inte att ångra Er. Det är en hel fröjd att få behandling i den underbara miljö hon skapat till sina kunder. Och själva behandlingen är något utöver det vanliga, det kan jag lova. Här kan minsann prata om KVINNOKRAFT. Själv ska jag få ny behandling på tisdag och jag bara går här och längtar./

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej kära Angela och tack för din fina berättelse. Jag hoppas alla får ha en vän som du.
   Kram Anneli

   Radera
 4. Jag vill veta mer om detta. Skriv gärna mer inlägg om detta!
  Ha det ljuvligt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Peter. Kul att trädmeditation fick dig inspirerad. Ämnet kan göras hur stort som helst, så återkom gärna med vad du vill att jag ska fokusera på eller börja berätta om.
   Kram Anneli

   Radera

Skriv gärna ett inlägg..