Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

söndag 10 maj 2015

Inälvorna är som rötterna på ett träd!

Godmorgon Kära läsare!

Härliga söndag med morgonkaffe och brasan tänd! Jag har berättat att vi renoverar och just nu håller vi på att försöka göra färdigt gäststugans kök. Robert ska bygga det med bjälkar i gammaldags stil, vi har designat det på papper tillsammans och i dag ska vi hämta spisen. Så ni kommer få se bilder framöver. Han är väldigt duktig och kunnig min käre make så jag är rätt bortskämd med det mesta. Jag sätter stort värde på honom som människa, vän och min prins! Nu ska jag fortsätta resan genom kroppen och försöka avrunda magen och matsmältningssystemet samt eftermiddagskosten.

Inälvorna är som rötterna på ett träd! tänkvärt...

Tjocktarmens meridianledning ligger i nedre delen av matsmältningsområdet och har hand om transport, omformning och utsläpp av fasta avfallsprodukter. Om detta avfall inte släpps ut regelbundet, kan det ha en förgiftande inverkan på hela systemet (kroppen ).
Mentala  förstoppningsgiftiga tankar och känslor - är sålunda ofta förbunden med denna meridianen (tjocktarmen ) fysiskt är det förstoppning eller diarré.
Kineserna ser inälvorna som rötterna på ett träd! viktiga för alla de andra delarnas välbefinnande i kroppen, speciellt tankeverksamheten. Särskilt viktig för att de ska fungera bra är buk födan som innehåller cellulosa - växternas byggnadsmaterial och den hårdaste och tätaste formen av kolhydrater. Cellulosa finns i alla hela grönsaker och särskilt i helkorn, den stimulerar tarmrörelserna och underlättar avföringens transport ut.
Grov föda är en utmaning för kroppen, viljan och anden!
Tjocktarmen är gift med Lungorna och båda två påverkar kroppens utsläpp. Tarmarna är lika ämbetsmän som propagerar för "Hur man bör leva" och kroppens utsläpp. Lungorna släpper ut koldioxid och kontrollerar de vävnader som ligger över musklerna, huden och håret. Lungorna hjälper även till att kontrollera rösten ( vars ton kan avslöja tillståndet av Ki ( enerign ) Om det finns en svaghet hos lungorna, så försämras motståndskraften mot förkylningar och influensa. På grund av deras beroende av varandra så följs blodstockning i bröstet och svårigheter med andningen ofta av också förstoppning eller diarré
Den vita färgen hänger samman med lungorna och tjocktarmen. Känslor som sorg och att man grämer sig över saker sätter sig här. Förstoppning kan vara rädsla att släppa det gamla i livet, rädsla för förändring. Diarré är rädslor och att fly undan något stress, oro, man behöver få frid inom sig.


Om vi ska ta lite kost innan vi avslutar för idag. Ni har fått klart för er hur viktigt det är med frukost och positiva tankar, samt äta regelbundet, och kost som ger bra energi, dricka vatten som sköljer igenom systemet. För min egen del tappar jag min energi på eftermiddagen och mitt blodsocker sjunker, så vid 15.00 - 15.30 är det viktigt att få i sig frukt eller en måltidsersättning som ger energi och att dricka 1iter vatten under eftermiddagen. Ät middag på kvällen, innan 19.00.
Som ni har förstått! talar jag inte om vad ni ska äta! men jag delar med mig av erfarenheter och kunskap. Om man är intresserad av sin hälsa hittar man det som kommer passa din kropp och ditt system, man tar hjälp och man provar sig fram och lyssnar på kroppens signaler. Jag kommer återkomma lite då och då om detta och ge lite tips på vägen.

Ingången till gäststugan!


Jag står i det rummet köket kommer.


Kram Anneli och njut av din söndag.

.

2 kommentarer:

  1. Mannen i dit liv11 maj 2015 16:19

    Hej, jag sätter väääldigt stort värde på min Prinsessa, bästa vän och dessutom fru. Älskar dig. Puss

    SvaraRadera
  2. Hej min käre make. tack för dom fina orden. Älskar dej med...
    Puss

    SvaraRadera

Skriv gärna ett inlägg..