Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

tisdag 5 maj 2015

Magen "Näringens hav"

Hej Kära läsare!

Godmorgon vilken fantastiskt, härlig dag vi har framför oss! Allt positivt är möjligt. Ni känner igen texten vid det här laget. För att orka förändra eller korrigera saker i sitt liv, behöver man starta dagen med positiva tankar och bli medveten och sina tankemönster. Under veckorna som har gått, har fokus legat på just detta. Nästa steg för att må bra handlar om motion och kosten. Personligen tror jag på det enkla och det som kommer fungera i vår vardag, detta är individuellt. Som utbildad stressterapeut och friskvårdsterapeut har jag arbetat med människor som på egen hand inte har klarat av att förändra sitt liv. Jag vet att vi behöver ta saker vecka för vecka, korta delmål och sådant som främjar att vi blir positivare och gladare, annars kommer det skapa ångest, dålig energi med mera. Vi är duktiga på att slå på oss själva! Dom flesta av er, vet vad jag menar...

I dag ska vi börja resan genom kroppen och vad du kan göra för att hitta det som kommer fungera i ditt liv! härligt va!!!
Man ska aldrig börja en måndag, det är dömt att misslyckas! starta hellre en annan dag exempelvis lördag eller söndag. Detta är ingen bantning! ställ undan vågen och ta fram ett måttband i stället. Såklart kan du väga dig när du startar och när det har gått några veckor. Ta dina mått runt bröstet, midjan, buken vid naveln, höfterna och ett omfångsmått runt låren, man kan så klart ta fler mått om man vill. Skriv ner datum och dina mått, det kommer sporra dig och du kommer ha koll på ditt arbete med din kropp.

I dag börjar vi med morgonen och förmiddagens tips och lite om magens känslor och funktioner. Som jag sa igår! kallas magen för "näringens hav" eftersom den styr matsmältningen. Kineserna menade att den viktigaste delen av matsmältningsprocessen äger rum i magen. Det är där som föda och vatten slår rot och mognar. I dag anses tunntarmen viktigast, eftersom så många matsmältningsvätskor som produceras i eller utsöndras från detta organ. ( problem med skulderbladen hänger samman med tunntarmen bland annat, samt skuldkänslor ) Magen är källa för näringen efter födseln. Magen är central fysiskt och funktionellt. Enligt orientalisk diagnostik återspeglas varje problem i magen snabbt i dom andra organen.

Fysiologiskt står magen och mjälten i nära kontakt med varandra, jag brukar säga att dom är gifta med varandra. Den gula färgen är förknippad med dessa två organ, samt stress och oro, även sockerbegär / sötbegär är förknippat till magen och mjältens organ. Även den psykiska balansen kan rättas till via magen och mjältens meridianledningar.
Magen kontrollerar matsmältningen, och mjältens meridian kontrollerar distributionen av Ki (energi) som frigjorts ur födan. Om magen inte behåller och smälter födan, så kan mjälten inte omforma den och transportera dess essens, de är sinsemellan beroende meridianer. ( dom behöver varandra för att fungera optimalt).

Symtom på obalans kan vara följande!
Brist på enzymer i saliven, C och B-vitaminer ( c-vitaminer behövs för upptaget av järn )
Bukspänningar
Att man gäspar och stönar mycket.
Läpp och munsår (brist på framför allt c-vitamin)
Ont i nacke och halsen - nackspärr
Självkänslan dålig ( eller väldigt jag centrerad)
Sömnsvårigheter
Immunförsvaret och allergier (citronvatten återställer balansen bra)
Ofta hungrig och törstig - sötbegär
Dålig kost och att man dricker för lite vatten som sköljer igenom systemet.
Stress och oro- röriga tankar (detta skapar sömnproblem i längden)

Detta är några av dom tydligaste symtomen, på att dessa meridianer inte fungerar i kroppen. Om du tar 1 vecka framöver och testar följande saker, kommer du bara på en vecka att märka skillnad.

Positiva tankar när du vaknar och hoppa aldrig över frukosten, stärk det yttre så du känner dig fräsch. Ta en rask promenad på 20 - 30 minuter ett par dagar i veckan. Syresättningen i blodet ökar och blodcirkulationen får fart, du får klarare tankar och mer energi, sömnen blir bättre. Försök få åtta timmars sömn och kom i säng i tid. En dag i veckan gör du avslappning, koppla av med munkarnas musikslinga eller sätt dig i naturen vid ett träd.
En fruktdrink som har mixats i mixern och blandats med vatten, om du nu har svårt att få i dig något på morgonen! Efter tre timmar äter du igen kanske något nyttigt bröd med Bregott -smör och ost med någon grönsak eller honung. Undvik korv!
Under veckan tar du bort saker med kolsyra och vitt socker, inga light produkter. Dricker mycket vatten med färsk citron. På förmiddagen bör du ha druckit en liter från det du går upp och till lunchen. Ät husmanskost och försök att äta regelbundet. Färdiga rätter som finns att köpa i affären innehåller för mycket onyttiga ämnen, och ger inte kroppen den energin som behövs, för att den ska må bra! Kontrollera vilka E-ämnen som finns i produkterna du köper. Längst ner i inlägget finner du en bok som kan beställas som innehåller 200 kemiska- och naturliga ämnen som kan orsaka allvarliga reaktioner i kroppen. ( bland annat E- ämnen) boken kostar under 100 kr och skickas hem till dig.

Som jag sa i början på inlägget! är detta början på en resa inåt med dig själv och för att det inte ska bli för mycket att läsa och smälta för dig, fortsätter vi i små doser. Det enkla och det positiva, är det som kommer fungera i din vardag, vi är alla duktiga i perioder!"Handbok för den kräsne konsumenten" Boken kan beställas på telefon 070- 344 49 84 eller på deras hemsida www.utbildningscenter.se

Ta livet en dag i taget! den här dagen är din och den kommer aldrig mer åter!
Kram Anneli


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna ett inlägg..