Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

torsdag 7 maj 2015

Meridianer i kroppen!

Hej Kära läsare!

Godmorgon! vilken fantastisk, härlig dag vi har framför oss. Allt positivt är möjligt...
Nu har hjärnan kommit igång med en positiv vana. Jag brukar säga att hjärnan är centralen i kroppen, om det blir för mycket i det dagliga livet, går det en propp eller jordfelsbrytaren löser ut! Vi kan bli utmattade och kroppen går in i sparläge, man har inte lyssnat inåt och på varningssignalerna och tagit hand om sig själv på ett bra sätt. ( symtom kan vara röriga tankar, minnesförlust, lättirriterad, lätt till gråt, orkeslös, problem med sömnen, magen i obalans, aptiten upp och ner )

Många som har hund tar bättre hand om den än sig själva! Hunden får bra mat och vitaminer, rastas och motioneras regelbundet, man kollar avföringen så den ser bra ut, att hunden har friskt vatten, man tar den till veterinären när den inte verkar må bra med mera. Likadant är det med dom som har bil, den får bensin och servas,nya tändstift och olja, luft i däcken den besiktas och poleras för att se bra ut och hålla längre. det borde vara likadant när det gäller vår kropp.

Då skulle det låta likadant som med bilen och hunden." I dag har jag gett kroppen en god frukost med vitaminer som håller magen glad och ger energi, avföringen är lagom hård. Den får friskt vatten och en promenad i friska luften, under veckan ska den in på service och få en behandling eller massage för att fungera bättre och hålla längre, eller ett läkarbesök för att kontrollera statusen. På natten laddar jag batterierna så det finns ström för morgondagen" ( en god natts sömn) ni förstår vart jag vill komma med jämförelserna...

Så dumt av mig att inte förklara vad meridiansystem  är för något! Men ska försöka förklara det så enkelt som jag bara kan, annars får ni återkomma och fråga.

Meridianerna i kroppen kan liknas vid ledningar som går från huvudet och ända ner i tårna, och på dessa meridianledningar finns det stationer (punkter) som är stationer. Man kan likna det vid rör som blod och annat ska kunna passera igenom. Ungefär som dina avloppsrör! blir det stopp behöver du rensa rören! Punkterna bör vibrera i takt med varandra, om dessa är i otakt kommer dom inte att fungera optimalt och meridianledningen tappar ström (energi ). Vi föds alla med en svaghet i någon station och dessa får man ta hand om på bästa sätt. Du får oftast symtom i kroppen, men grundorsaken kan vara någon annanstans.
Kroppen är så fantastisk! med rätt hjälpmedel startar självläknings- systemet och du kommer må bättre. När våra muskler får massage ökar cirkulationen och bindväven i kroppen kan tömmas, jag brukar säga att bindväven är som ett kaffefilter och sammanlänkat med huden. En del kissar du ut, och en del bajsar du ut! men runt vår kropp finns också energifältet, och detta påverkas väldigt vid behandling eller massage, men vi tänker inte så ofta på det.


Vi är strålande varelser som vibrerar av energier!Här kan du se lite meridianpunkter och ledningar.
Jag hoppas ni har fått en bra bild av hur punkter, energier och meridianledningarna fungerar i kroppen! I bland tar man för givet att alla vet vad man menar, och missar förklaringar som är viktiga. Jag är så glad när ni återkommer och hjälper mig på vägen, så tack...
Ha en bra dag och fyll på med bra kost som ger energi och glädje.

Kram Anneli2 kommentarer:

  1. Hej, riktigt bra liknelse med hund o bil/ kroppen..
    Med vänlig hälsning, Eva

    SvaraRadera
  2. Hej Eva. Tack för ditt inlägg. Ja den är rätt slående!
    Kram Anneli

    SvaraRadera

Skriv gärna ett inlägg..