Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

onsdag 6 maj 2015

Mjälten omvandling av vätskor!

Godmorgon Kära läsare!

I går påbörjade jag resan genom kroppens meridiansystem. Jag pratade om magen som var gift med mjälten och bukspottskörteln och färgen som hängde i hop med dessa organen var gul. Personer som har problem med magen eller mjältens meridiansystem, har svårt att bära gula kläder. Men det kan också vara på andra hållet, man dras till gult i allt, även i hemmet. Detta har med överskott eller underskott av ström i kroppen. (något jag inte utvecklar vidare i inlägget) I magen sätter sig känslor som rädsla,stress och oro. Magen ger plats åt näring och ska "smälta" idéer och känslor. Mjälten hänger i hop med tillit och att du är trygg i dig själv, allt är bra!

Jag har vid upprepade tillfällen pratat om att skapa en positiv start på dagen mentalt, och nu fokuserar vi på att fylla på kroppen med föda som ger bra energi för ditt system. Frukosten kan bestå av en fruktdrink som innehåller mycket enzymer som finns i saliven och följer med ner i magen och ska spjälka upp det du äter. Papaya och ananas innehåller mycket enzymer som är bra, men frukter överhuvudtaget ger läkning och energi, hjärnan behöver och vill ha! nyttigt socker för att fungera optimalt.
Att skaffa en mixer- maskin är en bra investering. Dom dagar du inte vill eller har bråttom, ha A-fil eller vanlig fil hemma, frukt eller bär att blanda i. Det ska vara lätt att få i dig frukost. Du har kanske egna förslag som passar dig bättre. Jag rekommenderar att ha 1tsk linfröolja i filen eller drinken (innehåller nyttiga fettsyror från växtriket )
Om du är hungrig på morgonen har du också en bra bio-balans i kroppen. Går du på toaletten och bajsar mellan 7.00 - 9.00 fungerar magen som den ska! Toppen! avfallssystemet fungerar...

Mjälten som är gift med magen har hand om "förflyttning och omvandling" av födan, den leder och fördelar den utvunna energin. Om den inte aktiverar födans omvandlingsprocess blir näring och Ki (energin) inte åtkomliga för musklerna, då blir musklerna svaga. Läpparna och munnen blir bleka och torra.
Fysiologiskt har bukspottskörteln en ansenlig kontroll över kroppens näring eftersom dess sekret hjälper till att bryta ner alla de viktigaste födoämnena: proteiner, fett och stärkelse. Enligt kineserna "enar mjälten blodet" den förknippas med blod och utsöndringsproblem. Därför påverkar denna meridianen menstruationen hos kvinnor.
Mjälten förstör även uttjänade röda blodkroppar och bildar anti - kroppar som neutraliserar förgiftade bakterier samt immuniteten mot infektioner.

En annan viktig funktion hos denna meridianen är omvandling av vätskor- Ödem (svullnad av att för mycket vätskor hålls kvar i systemet, kroppen ) detta hänger samman med mjälten. Går du på toaletten och bajsar mellan 9.00 - 11.00, är avföringen troligen lös och du känner dig rastlös och har mycket stress och oro i kroppen, detta kan ge dig en indikation på hur du har det på insidan av ditt system.

Det finns så klart mycket mera att ta upp! men jag tror denna informationen blir till hjälp för er. Nu har du en bra start på morgonen med frukosten. Efter ca 2 1/2 timme bör du inta ett förmiddagsmål som består av nyttigt bröd med Bregott eller väljer du mussli med fil. Ni förstår konceptet! Man kan även välja en proteindrink utan aspartam (gift ) eller en måltidsersättning.

Nästa mål bör vara mellan 3- 4 timmar efter, och då är det lunchdags! Husmanskost eller soppa med nyttigt bröd, en frukt efter måltiden. Viltkött, fågel eller fisk är bra produkter, bönor och linser. Fullkornspasta är ju nyttigare än vanlig, men du väljer själv. Ni ska hitta det som passar er dag... men fyll på med nyttig energi regelbundet. Du kommer att få ett jämnare blodsocker som ger energi, magen kommer fungera bättre. Vatten till maten.

När din bio-balans i kroppen börjar fungera bra! kommer din kropp att vägleda dig genom att tala om vad du kan äta och vad du inte kan äta. Magen blir uppjäst och gasig om du inte tål något. En produkt som vår familj inte kan laga mat på är Milda ( stekmargarin ) våra magar blir helt upp och ner. Vi väljer riktigt smör, olivolja eller rapsolja när vi lagar maten.

Nu får vi avsluta för i dag och jag önskar er alla en positiv dag... Här nedan en fruktdrink på Mango, mjukt päron och Banan, pressad apelsin plus vatten - Mixa och häll upp! Mumms

Kram Anneli


3 kommentarer:

 1. Hej, vad menas med meridiansystem, hade varit spännande om du kan utveckla detta. Testar nu det du skriver, mår redan bättre.
  Med vänlig hälsning, karina Jakobsen

  SvaraRadera
 2. Följer detta inlägg med spänning

  SvaraRadera
 3. Hej Karina och Ulf. Ska förklara meridiansystem, så klart!!! Hoppas du återkommer och berättar hur det går för dig Karina. Kul att du följer inläggen Ulf. Berätta gärna vad du tycker?
  Kram Anneli

  SvaraRadera

Skriv gärna ett inlägg..