Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

söndag 31 maj 2015

Mors Dag!

Hej Kära läsare!

I dag kommer jag inte börja med "Godmorgon vilken"... dag vi har framför oss. Det är söndag och mors dag! många har ingen mamma att fira i dag och för min egen del har jag ingen mamma att fira. Men mina barn har ( tur är väl det ) Min mamma dog precis innan jag skulle fylla tolv år och jag träffade henne fram tills jag var ungefär tio år. Så ett år innan hon dog bestämde myndigheterna ( på den tiden hette det Barnavårdsnämnden ) att hon inte fick besöka mig i Skåne ( jag har berättat tidigare att min mamma var missbrukare )

Många saker var annorlunda på den tiden och det var mycket som var fel och på grund av dessa felaktigheterna, har samhället förändrats vad det gäller fosterbarn. Men tyvärr är det fortfarande saker som inte stämmer i fosterfamiljer ( detta är min åsikt och erfarenheter ) men kontrollerna och uppföljningar ute hos familjer är bra i dag. Men det var inte det jag hade tänkt prata om i dag...

Jag tänkte göra en liten återblick och berätta om Anna Jarvis som en gång i tiden kämpade för att Mors dag skulle bli en dag som firades. Hon föddes 5/1 1864 och växte upp med sina föräldrar i West Virginia. När hennes mamma begravdes en dag i maj 1905 lovade hon att mors dag skulle bli en dag man hyllade. Den tionde maj 1908 gick hennes dröm i upplevelse och efter många brev och ett tal inför många betydelsefulla åhörare. Den vita nejlikan kom att bli en symbol för mors dag och ett sätt för blomsterhandlarna att tjäna pengar ( vilket Anna inte tyckte om ) Hon tog även fram en mors dag nål som patent skyddades. Vill ni läsa mer om Anna Jarvis och hennes livshistioria är det bara att söka på nätet. Jag har valt att bara berätta lite grann om hennes livsöde men det är kul att läsa om hennes kamp och hur hon dog på ett mentalsjukhus! Jag hade gärna tagit en fika med Anna och hört om hennes kamp för mors dag! och varför hon var så negativ till så mycket.

Visste ni att Anna betyder "den benådande eller nåd" jag tycker det är kul att se vad namn betyder och människor får en liten historia runt sitt namn som kan säga en del om personen och kanske vad som är meningen med att man har fått just det namnet...

I morgon kommer inte "veckans text" utan den blir förskjuten till tisdag eller onsdag. Jag ska nämligen träffa min kära kollega Sara ( hon som har skrivit boken att våga ) jag ska göra en liten intervju med henne och bland annat ställa frågan hur man lyckas med det man vill! och vilka hennes varumärkes ord på sig själv är. Så det blir en lång dag i morgon, så vi får se om jag har någon röst kvar när vi har pratat och skrattat färdigt om allting, Nu kommer en bild på Anna Jarvis och en hyllning till alla er mammor! Och en nejlika till er som inte har någon som firar er i dag eller som är ensamma.

Anna JarvisEn nejlika till er som inte får någon blomma i dag...En stor mors dag kram från Skogsbyn!
Anneli
3 kommentarer:

 1. Önskar glad mors dag till Dig :)

  SvaraRadera
 2. Tack Beatris det värmde.
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Skriv gärna ett inlägg..