Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

söndag 3 maj 2015

Tänkvärt för veckan!

Hej Kära läsare!

Tänkvärt för veckan kommer att handla om din hälsa. Ni som har följt bloggen vet att jag tidigare har gjort en lista, på vad jag tycker är viktiga pusselbitar för att jag ska må bra. Överst på min lista stod hälsan - har jag inte hälsan, kan jag inte leva det livet jag lever i dag.

Vi kan träna och äta sunt så att vårt yttre skal ( kroppen ) ser hälsosam ut. Kroppen kan ha styrka och energi- vi kan bära kläder som ger ett bra intryck- håret nytvättat och snyggt, vi kan vara måna om att utsidan ser bra ut. Såklart får vi mer energi när vi äter sunt och tränar, vi får ett bättre självförtroende när vi känner oss snygga på utsidan. Men vi kommer aldrig må riktigt bra förrän vi vågar se inåt i oss själva! att våga se inåt i sig själv kräver mod och tålamod.

Det inre arbetet med sig själv är olika processer som vi går igenom, det finns många pusselbitar som vi kan använda oss av i det inre arbetet med oss själva. Under veckorna som gått, har jag pratat om att starta dagen med medvetna tankar och "Godmorgon tavlan" den positiva energin är viktig för en bra dag. Att se människor som känslotränare och vandrande böcker, alla med sin unika livshistoria ger ett nytt perspektiv på personer vi möter i vårt dagliga liv. Lägg till din intuition/ magkänsla i din vardag, så är du bra rustad för att hitta din inre styrka och grundtrygghet. Avsätt tid för avslappning / meditation en eller flera dagar i veckan, använd gärna munkarnas musikslinga! den hjälper dig att släppa spänningar som satt sig i kroppen.

Du blir det du tänker! Du drar till dig det du önskar i ditt hjärta! Du skördar det du har gett ut!
Allting kommer tillbaka till dig. Var öppen för att personer och händelser kommer till dig på vägen. Allt är möjligt! Personligen mår jag bra av att känna mig stark och tränad i kroppen, att lukta gott och starta dagen med positiva tankar och en hälsosam fruktdrink.Detta gör att jag känner mig glad och positiv i sinnet och det är lättare att hitta styrkan inom sig själv och få en bra dag.

Under veckan som kommer! har jag tänkt göra en resa genom kroppen och sinnet vad gäller dina inre organ och olika symtom du kan ha i kroppen. Detta bygger på den orientaliska läran.
Det handlar om meridianerna som löper genom hela din kropp och påverkar kropp, själ och sinne. Jag kommer börja med magens meridian som kallas "näringens hav" eftersom den styr matsmältningen.
Magen är källa för näringen efter födseln, utan dess närande verksamhet skulle de andra organen i kroppen inte kunna fungera. Enzymerna i saliven är viktigt för att magen ska kunna fungera optimalt. En psykisk obalans kan uppstå om magen är i obalans...
Jag önskar er en bra avslutning av veckan som gått! själv är jag tacksam och nöjd över alla härliga berättelser och livshistorier som jag har fått ta del av, samt möten som har ägt rum. Träningen har dock blivit lidande, men det tar jag igen denna veckan. Jag tackar också för all uppskattning och kärlek som har strömmat till mig från människor och djur under veckan. Sov gott! och till nattens arbetare skickar vi energi.

Kram från Skogsbyn Anneli
3 kommentarer:

 1. Hej, lite trött på alla hälsorips och kurer hit och dit, finns det inga enkla regler att följa gällande ok kost, tycker ditt resonemang visar åt det hållet, väntar på uppföljning..

  SvaraRadera
 2. Hej Ulf. Jag håller med dig angående alla hälsotips! Kul att du väntar på uppföljningen.
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 3. Hej Ulf. Jag håller med dig angående alla hälsotips! Kul att du väntar på uppföljningen.
  Kram Anneli

  SvaraRadera

Skriv gärna ett inlägg..