Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

lördag 6 juni 2015

Böneplanta och Dörrstopp!

Hej kära läsare!

Godmorgon vilken fantastisk, härlig dag vi har framför oss... Allt positivt är möjligt! Javisst är det så. Vädret i Skogsbyn är lite Mmm märkligt, det är varmt och myggorna är som galna och åska i luften. Morgonen startade vi med en härlig fruktdrink och lite morgonkaffe ute i det gröna.

Vi har ju varit och hjälpt Johan i sitt 7 hus. Han vill ju få igång internet och larmfunktionerna mot inbrott och hundgården, så att vovvarna kan få vara ute och ha det bra när han jobbar och tjuvarna blir rädda när larmet går ( om du nu skulle få för sig att komma ). Jag visar er lite nya bilder därifrån. Men fortfarande fungerar inte min telefon eller internet uppe i dom skogarna på Söderåsen. På vägen dit var jag inne i en liten blomsteraffär och skulle köpa lite blommor, då fick jag syn på en liten böneplanta! ( corokia väx ) damen talade om att den var bra att ha "om man hade en böne hörna" hela vårt hem är ju för andliga teman med kristaller och affirmationer och främjande av bra energier, så jag köpte den härliga krukväxten ( den står bredvid mig nu på köksbordet, så den kan få mycket energi och kärlek )

Men visst är det härligt när man stöter på likasinnade själar... som dessutom vågar ta upp ämnet bön och energier. Jag sa att "jag tyckte det var modigt av henne" att våga ta upp ämnet och diskutera det. Hon svarade att " hon litade på sin intuition och hennes känsla sa henne att jag levde med andligheten och dom energierna" Så klart bekräftade jag detta... hon berättade, att hon precis hade planterat om två böneplantor ( en blev min ) och  satt där ute, för dom trivdes inte hemma hos henne.

Böneplanta och fruktdrink! Mums
Kan det bli bättre start på dagen?


En fin sten som har blivit en dörrstopp! Leta upp en sten som du tycker passar och måla dit ögon och vips så får den liv! har man mer tid kan man ju måla den vit och sen ögon och näsa. Låt fantasin flöda och gör din egen design på dörrstoppen. Den här heter Herr Sten! 


Hundgården håller på att bli färdig. 


Stora stolpar har grävts ner i hörnorna och nu håller dom på med gallerna. I ena röda dörren på garaget, där ska sågas upp och bli dörr så hundarna kan gå in när det är dåligt väder. Hundgården byggdes under stora fina träd ( Bokar ) för att ge skugga. Nästa steg är att lägga in singel ( små sten ) i hela hundgården.


Det blir fint.


Den lilla ingången på gaveln i 7 huset. Här har jag planterat pelargonier och lite annat smått och gott i en gammal vask som hade gjort sitt. Det är en kul detalj och det bästa är att det finns färdigt hål i botten för överflödigt vatten att rinna ut ( fiffigt va ) Detta är min lilla favorit ingång... Så nu är denna hörnan klar Puuh Nästa gång jag är där blir det huvudingången som blir färdig ( då visar jag det )Pelargonia i den gamla vasken!


En gammal rostig målarburk som är nergrävd en liten bit!


Där upp! ni ser fönstret. Finns ett litet sött rum som vi numera sover i, ska ta bilder när det är färdigt så ni får se. Så detta är ena gaveln på huset som nu börjar bli färdigt och jag står vid hundgården och tar bilden. När Johan har semester i sommar ska han tvätta och kalka fasaden på huset ( det kommer bli fräscht och fint ) Dom bruna fönsterna kommer bli målade i rött i stället för brunt.
Det var allt för i dag denna fina lördag. Nu har vi fått solen tillbaka igen och vädret är underbart, efter regn kommer solsken och det kan man ju säga stämmer i dag ( vi fick en liten regnskur ) Jag önskar er en positiv och kärleksfull dag.
Kram Anneli
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna ett inlägg..