Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

måndag 22 juni 2015

En viktig vitamin!

Hej Kära läsare!

Godmorgon! vilken fantastisk, härlig dag vi har framför oss... Allt positivt är möjligt! Visst är det så att dagen för med sig möjligheter och dagen i dag den är din! När man tänker att dagen är min och det är jag som bestämmer innehållet i den, då är man rik inombords. Man ser möjligheter och har en positiv inställning ( jag har ansvaret över mitt liv ) Du kanske väljer att resa i fantasin för att du jobbar! eller är du ledig och väljer att läsa en bra bok och vila dig. Vissa är gravida och har ansvar över ett liv som växer i magen. Vad vi än gör i dag! har vi ett val vad vi vill ge ut för energier av oss själva och hur vi vill bemöta människor vi träffar. Vissa befinner sig i sorg och livet känns ensamt och tomt, det kan vara någon som har gått över till andra sidan... eller har en skilsmässa ägt rum. Vi befinner oss i olika sinnesstämningar! men kan ändå välja att vara medvetna om vår dag och hur vi förvaltar den.

I bland är det bra att stanna upp och se värdet på det livet man lever! Kanske ska jag ändra inriktning och utbilda mig? eller bara låta livet få ett lugnare tempo? Kanske bör jag omvärdera det som jag har tyckt varit viktigt innan? Kanske ska jag ändra min kost så att kroppen mår bättre? Ni ser! allmänna frågor som är väldigt bra att ställa sig själv i bland ( skriv ner det som kommer upp, eller dina planer ) Nu ska jag berätta om Folsyra som är en viktig vitamin ( även kallad B9-vitamin )

Folsyra! är en viktig vitamin när man är gravid, den fungerar som en av byggstenarna i vårt DNA. I början på 1900 talet lyckades forskare bevisa att vitaminet kan förebygga vissa fosterskador, framför allt ryggmärgsbråck och gomspalt. Folsyra tas upp av övre tunntarmens väggar. Vi har ett visst lager folsyra i kroppen, men det kan lätt urlakas om vi slarvar med måltiderna och maten vi äter. Folsyra bör ätas som tillskott av gravida. Det är inte bra med för mycket uppvärmd mat eller snabbmat, eller mat som värms i mikron. Kroppen behöver även vitamin B12 för att kunna ta upp folsyra ( vitamin folsyra är vattenlöslig och ingen fara för överdosering ) Jag rekommenderar att man äter B-vitaminer vid graviditeten. Husmanskost och färsk mat är bra!

Min dotter har lockigt brunt hår och är lika söt som barnet på bilden ( Nu är hon vuxen och lika söt ) Jag spelade ofta "Det vackraste jag vet är att se dig när du sover! Här råder stilla frid..." av Cecilia Vennersten en fin låt.
Nu mina kära läsare! ska jag göra resten av trädgården och städa i garaget. Dom närmaste dagarna ska det rensas upp och städas ur en hel del. Robert håller på att bygga köket i gästhuset och det blir väldigt fint ( jag är supernöjd ) Han kommer att ha ett inlägg som handlar om köket och hur det har byggts, men det blir inte förrän i slutet på veckan eller under helgen. ( Det byggs med gamla bjälkar och brädor, en del är Roberts idéer som är väldigt bra ) Nu avslutar jag för i dag och hoppas dagen blir som ni vill ha den...

Kram Anneli
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna ett inlägg..