Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

torsdag 25 juni 2015

Mentala orsaker!

Hej Kära läsare!

Godmorgon! Vilken fantastisk, härlig dag vi har framför oss... Allt positivt är möjligt! I dag kan vara första dagen på ditt nya liv, eller en början till läkning och medvetenhet mentalt. Jag har ju tidigare varit inne på att saker sätter sig känslomässigt i vår kropp. Lousie L. Hay har skrivit många värdefulla böcker och en av dem är Läk din kropp den tar upp dom mentala orsakerna till sjukdom och hur vi kan övervinna dom och skapa en friskare och hälsosammare kropp ( saker sätter sig i systemet och ligger där tills vi gör oss av med det ) medvetenheten om vad som utlöser och skapar problemen, gör att vi också kan börja ta tag i våra problem...  oftast behöver vi hjälp på vägen att prata om det.

Jag tänkte ta upp vilka problem som kan uppstå och vad dom står för, sakerna är tagna från Lousie sätt att beskriva det på.

Diabetes Att längta efter det som skulle kunna varit. Det finns ett stort behov av att kontrollera "kontrollbehov" Djup sorg och ingen ljuvhet kvar. Det man behöver arbeta med är glädjen i livet och hitta det som skapar ljuvhet och tacksamhet. Släppa det förgångna...

Förstoppning Vägran att släppa gamla föreställningar och idéer. En känsla av att sitta fast i det förflutna ( svårt att göra sig av med förflutna saker mentalt ) I bland snålhet, kan vara med pengar, känslor och sina tankar. När vi släpper det förflutna kommer det nya friska och livskraftiga energier som genomströmmar din kropp. Det är att låta livet genomströmma dig fritt och med glädje och nya tag.

Diarré Rädslor och avvisande, man vill fly undan. Livet rinner igenom dig och det finns ett behov av att vilja fly undan problem ( kanske vet man inte hur man ska ta tag i dem, så man skjuter det framför sig ) Här behöver man arbeta med problemlösning, rädslor som kan komma upp. Hitta den inre friden och harmonin. 

Cancer Djup smärta och undanträngd vrede. Har svårt för att förlåta saker från det förflutna och stoppar ner vreden och tillåter den inte att komma upp till ytan. Vänder ilskan inåt och visar den inte utåt. Här behöver man arbeta med att förlåta och släppa ilskan för det som har varit. Kärleksfulla tankar om sig själv och sin omgivning. Kärlek löser upp och läker vår kropp.

Ryggbesvär mellandelen Skuld Att sitta fast i "allt det där" som ligger bakom en. Lämna mig i fred. Kan vara skulder ( pengar ) som man tar med sig och känslomässiga sår från en partner eller förälder.
Här behöver man rensa upp i det förflutna och se saker ur ett nytt perspektiv, känna sig fri att röra sig framåt i livet med kärlek i hjärtat.

Jag har valt att ta upp lite blandade saker som ni ser, men det som jag har stor erfarenhet av är att glädjen i livet är enormt viktig för att klara av att förändra saker eller problem. Om vi inte har glädjen för livet och ser möjligheter! då har vi inte positiva energier som kan läka saker i vårt liv heller! Ilska kan vara ett drivmedel för att ta tag i saker, men den är oftast kamouflerad av sårade känslor som finns bakom ilskan ( besvikelser ). Förr eller senare kommer vi att behöva ta tag i känslor som döljer sig i vår kropp. Dom kommer som sjukdomar eller symtom och finns där tills vi tar tag i dom ( ibland har det gått så långt att vi får svårt att läka skadorna som har satt sig i kroppen och i våra organ )

Nu mina kära läsare! kommer jag inte att vara tillbaka här på några dagar. Jag ska hjälpa Johan i sitt 7 hus med trädgården och se över hans nacke. Han arbetar väldigt mycket och efter flytten och spänningar som har släppt, har han ont i musklerna och en sträckning i ena sidan av nacken skapar problem. Det är rätt vanligt när vi har gått och spänt oss och väntat på något vi väldigt gärna vill ha, och sen får det! Då slappnar kroppen av och musklerna blir ömma.

Tanken var att min käre make och prins, skulle berätta om köket han håller på med och visa er bilder på resans gång! Vi hoppas att han vill visa er lite av vad han gör i morgon. Det blir så fint kan ni tro! Så vi hörs om några dagar... och tills dess kommer Robert skriva här.


Nästa vecka ska jag berätta om tomtarna jag har träffat...


Kram Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna ett inlägg..