Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

måndag 8 juni 2015

Tänkvärt för veckan!

Hej Kära läsare!

I dag är det måndag och då brukar jag välja "Tänkvärt för veckan" Jag har valt att fortsätta på temat från  boken Att våga skriven av Sara Oden. Hon har även gjort väldigt fina reflektionskort som används vid professionella coachning- samtal eller kurser för personlig utveckling.

Jag satte mig där ute och lät det undermedvetna välja ett kort som jag skulle ha till er på bloggen och då fick jag "Vad betyder det att våga" ( av alla korten tog jag detta hihi lite festligt ) Jag gjorde samma sak med Saras bok, slog upp en sida och har tagit texten från sidan 45 Bankvalvet! 

Bankvalv

"När någon ger oss positiv uppmärksamhet så öppnar vi "Bankvalvet" och tillåter dem att sätta in detta i vårt bankvalv ( vi är mottagliga och öppna ) Men om någon vill ge oss negativ uppmärksamhet, ska vi vara observanta och trycka på larmknappen! så att alla lås går igen och alla blinkande lampor sätts på. Så ingen kan råna oss! När vi ger någon annan positiv uppmärksamhet, är det som att ge ränta på det som är insatt i bankvalvet. När vi ger ut negativ uppmärksamhet kan det liknas med, att vi utdelar straffavgifter. Varför ger vi ut positiv uppmärksamhet till någon? Jo vi vill kanske, ge beröm och visa uppskattning! Varför ger vi negativ uppmärksamhet? Vi kanske vill visa vårt missnöje eller uppmärksamma att något är fel. Men vad är det som gör att vi tar i mot positiv uppmärksamhet? Jo vi vill fylla på vårt bankvalv. Varför tar vi i mot negativ uppmärksamhet! vi tillåter det! Vi har alla ett val som vi kan göra, att bli medveten om vad du tar i mot och vad du ger ut själv"


Tänkvärda ord från Sara. När vi blir medvetna om våra egna och andras beteende i vårt dagliga liv, kan vi agera annorlunda. Vi kan välja att förändra vår egen kommunikation och då händer något med människor runt om kring oss! Att få kunskap och verktyg att kommunicera med är att våga förändras. ( och det är så kul med kroppsspråk och kommunikation ) Vilka energier omger du dig med?

Jag valde ju även ett reflektionskort! och här är det... Vad betyder det att våga? Jag säger som Sara sa i intervjun... Att våga är att tro på sig själv och sin förmåga. Våga lita på intuitionen ( magkänslan ) be om hjälp när det behövs. Jag skulle vilja lägga till en  sak... lita på att universum hjälper dig.
Reflektionskort!Boken att Våga!


Ni kanske tycker jag är tjatig med alla pusselbitar jag serverar för er! Men jag vet hur utvecklande och viktigt det är att finna tryggheten i sig själv. Arbetet med sig själv kan vara väldigt jobbigt, och vi är duktiga i perioder och där i mellan behöver vi vila och smälta sådant som vi har fått till oss. När vi väljer att fokusera på oss själva en period! Då värdesätter vi också oss själva och blir värdefulla. 
( Bra eller hur! )
Nu tänker jag avsluta för i dag och uppmuntrar er att välja det positiva och kärleksfulla i vardagen, stäng bankvalvet när den negativa energin är på antågande! och öppna den stora dörren in till ditt bankfack när beröm och kärleksfulla handlingar och energier kommer...

Kram Anneli


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna ett inlägg..