Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

söndag 12 juli 2015

Bättre sent än aldrig!

God kväll Kära läsare!

I dag han klockan springa i väg och jag tänkte först vänta tills i morgon innan jag skrev något här på bloggen till er, men så tänkte jag "Bättre sent än aldrig" ( där fick jag till det hihi ) Nu ska jag visa er den första riktigt stora skörden av våra blåbär utanför sovrumsfönstret! Första året vi bodde här fanns nästan inga blåbär alls ( granarna tog plats i hela backen, så blåbärsriset var väldigt brunt och dött ) Förra året kom det lite grann bär, men vi lät fåglarna få det mesta. Men i år är det massor av fina blåbär! Jiipi Jag har klippt och skött om riset noga ( nu tror ni inte jag är klok, men det var tvunget om vi skulle få blåbär )

Den flitigaste fågeln att hoppa upp och ner i blåbärsriset är staren ( fågelart som är liten och svart ) Fågelparet bor på vår tomt och vill höras och synas mest... han var duktigt sur när jag plockade bären, fast jag lät många vara kvar till dom. Där kommer massor av nya blåbär som kommer mogna efter hand och det räcker nog till oss båda.

Robert skulle ju hjälpa mig att plocka blåbär! men han tog ju halvmogna och även mindre bär som behöver några dagar till på sig! Sen föreslog han att vi skulle plocka med en revare ( en sådan som river av bär, blad och allt ) Det var bäst att låta han återgå till stockarna som ska bli veranda här uppe! Både jag och staren som satt en bit i från, tyckte det var rätt lugnt och skönt när han hade gått. Jag lovade att visa en ny bild på stenen som jag hade målat och här syns den bättre!Här kan ni se dagens skörd av det "blåa guldet" så i morgon blir det blåbärspaj till fikat Mums! Dom små röda bären ni ser, är några smultron. Visst är dom fina...Jag har även skördat den första bunten salvia, som ska hänga upp och ner och torka ( det låter som jag är värsta bonden hihi känns rätt bra faktiskt ) Vänta bara tills min käre make kommer in och ska slå huvudet i den gång på gång Hmm den får hänga där tills i morgon så får jag nog flytta den.Så här ser en Stare ut!

Så mina kära läsare! Det är kanske inte så kul att veta hur mycket blåbär vi har skördat, eller läsa om salvia skörd. Men jag kände ändå att jag ville visa er och kanske tycker någon att det är intressant. Jag har inte glömt att jag ska berätta om när jag träffade tomtarna! men den historien kommer ta lite tid att skriva och kanske får jag dela upp berättelsen i två delar. Så när det regnar riktigt mycket en dag, eller lite längre fram i sommar kommer jag berätta om mötet / mötena. Nu tror jag det är dax att hoppa i Kungasängen och sova en god natts sömn, och jag önskar er detsamma...

Kram Anneli


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna ett inlägg..