Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

onsdag 22 juli 2015

Gör egna skyltar!

Hej Kära läsare!

Nu ska jag visa hur ni kan göra egna skyltar eller något annat kul! Det är bara att låta kreativiteten flöda. Det ni ser nedan är några gamla pinnar som jag har tagit. Dela dom i lagom storlekar och slipa träbiten så blir den lättare att måla text på. Du får måla på fri hand, kan vara lite bökigt innan du har kommit på hur du vill ha det. I ena änden borrar du ett hål som du kan trä ett band eller snöre igenom ( jag får vänta med detta till färgen har torkat ) När allt är färdigt, lackar jag ytan! sen trär jag igenom snöret... Färdig att hänga upp!


Visar lite skyltar som ligger på tork... Upptaget skylten... ( på andra sidan har jag målat ledigt )
Tänk på att använda utomhusfärg! Jag har oljefärg till texten, och ett tunt lager båtlack som skydd när det är klart.Du behöver en såg! Jag valde en elektrisk tigersåg bara för att den låg nära till hands! Annars går handsågen alldeles utmärkt att såga med.


En slipmaskin är ett måste! Jag har lite olika slipmaskiner, men denna plana är bra till brädor och ojämna träbitar. Har du ingen kan du säkert få låna ( det finns billiga små slipmaskiner att köpa om du vill ha en egen )


Penslar att skriva texten med... Jag har köpt en billigare variant, dom brukar finnas lite överallt för ca 60 kr. Då kan man låta barnen få måla stenar och brädor också!


Här har jag gjort lite nya stenar som står på tork... Kul att ge bort.


Passar på att visa Välkomst skylten som ska sitta på den blå dörren till gästhuset ( den är dock inte färdig ännu )Nu hoppas jag ni har fått inspiration att göra egna skyltar. Om inget annat är det roliga detaljer att hänga på en krok i hallen eller på toaletten (hihi ) Jag visar mina när dom är färdiga.

Kram till er alla Anneli
4 kommentarer:

 1. Stina Svensson23 juli 2015 13:58

  Häftig ide med ögon på stenarna. Härmar efter och ska ut på fältet och hämta några stenbumlingar nu. Stina i Sundsvall

  SvaraRadera
 2. Vad använder du för färg till dina stenar?

  SvaraRadera
 3. Hej Stina. Kul att du fann inspiration att göra egna stenar, du får gärna skicka någon bild till mig och visa hur dina blev. Är det ok att visa alla läsare! så skicka bilderna till anneli@shabbychicstugan.se
  Lycka till och ha en bra dag Anneli

  SvaraRadera
 4. Hej Sussi. Jag använder en oljefärg som är för utomhusbruk och svart hammarlack. Lycka till och skicka gärna någon bild om du målar några stenar.
  Kram Anneli

  SvaraRadera

Skriv gärna ett inlägg..