Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

lördag 8 augusti 2015

Handledarkurs!

Hej Kära läsare!

Då är jag tillfälligt hemma igen från handledarkursen, skönt med två dagars paus... Puuh det har varit intensiva och roliga dagar uppe i Älmhult på Vitavis ( lite längre ner kan ni se lite bilder ) Handledarkursen håller en hög nivå och mycket kunskap ska läras in, en del är repetition av det jag redan har i bagaget ( jag kanske ska berätta för er varför vi har denna kursen )

Som ni säkert har förstått! så är vi sex stycken personer som har mycket erfarenheter och kunskaper med oss. Vi brinner för att kunna göra skillnad och samtidigt hjälpa människor som behöver det. Just nu är inriktningen arbetssökande som är inskrivna på arbetsförmedlingen. Det har varit mycket skriverier om detta i media och tv, företag som inte har hållit måttet. Nu är det skärpta kontroller och alla granskas in i sömmarna ( detta är jättebra! ) det finns en rad kriterier som ska uppfyllas och kraven på coacher och personal är stor. Vitavis har under en tid arbetat med AF i Älmhult, men kommer utöka sin verksamhet ( detta är bara en del av vad företaget arbetar med )

Det finns i stort sett inget utbildningsmaterial inom området som tydligt är inriktat på hur man som handledare hjälper arbetssökande ut i sysselsättning ( nu finns det! ) "Handledarboken Vägen fram" är skriven av Sara och det är den vi utbildas i, bland annat... Som arbetssökande ung eller gammal, ska man bli sedd och hörd och få stöd och samtal i sin process, det blir en personlig utveckling med inriktning att hitta sin väg, se sina starka och svaga sidor och känna ett stöd från handledaren.

I vårt team finns en otroligt duktig man som är syokonsulent och som brinner för sitt jobb ( han möter deltagare där dom är i sin process och hjälper dom framåt med stor värme ) Det finns krav på att en syokonsulent ska finnas i verksamheten som kan hjälpa till med vägledning och frågor, det kan vara allt från att plocka fram tester som gör att personen får en klarare bild på vad man vill arbeta med, samtal och stöd i sin process med handläggaren på arbetsförmedlingen med mera. Han utstrålar engagemang,livserfarenhet och värme ( härliga energier! ) Nu har ni fått en första inblick i vad jag gör på kursen och vad som händer i mitt liv. Nu kör vi lite bilder...

Det här fina staketet fanns runt ängarna, när man körde in till Sjöstugans camping


Så här ser det ut när man kommer in på campingområdet och ska skriva in sig i receptionen. Jättetrevlig personal!


Här satt vi hela kvällen och njöt av sommarvärmen och hade det hur bra som helst.


 Christina valde att ta ett kvällsdopp brrrr tyckte vi


Utsikt åt höger från bryggan räknat


Här har vi ett av konferensrummen, och det är här vi har tillbringat två intensiva dagar


Här har vi verksamhetsansvarig själv! Sara 


Om ni undrar hur det är med min förkylning! Jag känner fortfarande av den, men det går på rätt håll. I torsdags morse var det inte så bra ( en tröst i allt snörvlande är att det kommer gå över... skönt ) Ha nu en kärleksfull och skön dag.

Kram Anneli


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna ett inlägg..