Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

onsdag 26 augusti 2015

Självkänsla!

Hej Kära läsare!

I går var jag i Älmhult på Vitavis hela dagen och man blir alltid så glad och inspirerad när man träffar människor som brinner för det dom gör. Jag har ju fått en del frågor från er kära läsare och det är jättekul! En tjej undrade om jag inte kunde skriva något om självkänslan och förklara det på ett enkelt sätt ( hon har svårt för att förstå det här med självkänslan och självförtroendet ) Så i dag tänkte jag skriva lite om detta!

God självkänsla = Jag är bra på någonting...

Om jag har en dålig eller försämrad självkänsla, behöver jag arbeta med att förbättra värdet på mig själv. Vi är alla duktiga på någonting! Här kan "jantelagen" ställa till det, du ska inte tro du är något eller du får inte höras eller synas för mycket.

En god relation till dig själv skapar en trygghet och en bra grund att stå på. Det skapar också en medvetenhet, var du är på väg och värdet på dig själv ( egenvärdet på dig själv ) Om du inte har en god relation till dig själv, finns en risk för att du tappar bort dig själv på vägen... Du blir omotiverad, rörig och utan struktur ( struktur skapar ordning och reda ) "God självkänsla är ditt värde på dig själv" En god självkänsla leder också till att vi får ett bättre självförtroende ( Ett bra självförtroende beskriver det du kan, presterar )

Självkänslan är kopplad till hjärtat och våra känslor, självförtroendet är kopplat till våra tankar och den mentala biten. Så en god självkänsla leder till positiva känslor, ett gott självförtroende skapar en mental styrka och positiva tankar. Om dessa två är i balans blir du positivare och gladare, och känner dig tryggare i dig själv!
God självkänsla = Jag är bra på någonting... Värdet på dig själv som person!


Jag tycker själv att dom här ämnena är intressanta och roliga att jobba med, och det finns hur mycket som helst att diskutera och vidareutveckla i ämnet. Jag avslutar med att önska er alla en positiv och kärleksfull dag...


Kram AnneliInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna ett inlägg..