Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

tisdag 4 augusti 2015

Uppförandekod i naturen!

Hej Kära läsare!

Jag är fortfarande rejält förkyld och i går var febern rätt hög. I natt var jag uppe och gick ut och satte mig, luften var klar och den var väldigt skön att andas in. Det var så tyst ( fåglarna börjar inte sjunga från vid tre tiden ) där satt jag och snörvlade och tyckte lite synd om mig själv! Då kom grannen gående med sin hund...många här ute går gärna ut en sommarnatt och njuter av luften, tystnaden och ensamheten. Själv sover jag gott på nätterna men går gärna upp tidigt på morgonen och tar en promenad i skogen eller lägger min träning på morgonen.

Men det jag skulle berätta för er och som får mig förvånad! är människor som kommer till Skogsbyn och parkerar lite som dom vill! Far ut med spannar och korgar, och tror att allemansrätten ger dom rätten att plocka svamp och bär var som helst. Nedanför vårt hus i backen, finns en hel del kantareller... och lite blåbär. Jag kan berätta att folk plockar små svampar som lätt skulle behöva växa ett tag till, man går ända in på vårt hus och tror man har skydd av allemansrätten! Själv har vi plockat två kantareller där... ( ni börjar förstå irritationen som börjar dyka upp! ) När man vänligt påpekar att dom är väldigt nära huset och inne på vår tomt! Hävdar dom allemansrätten och att vi inte har ett tydligt staket som visar att det är privat, det är ju sant. Så det slutar med att man går och dom fortsätter precis som om dom har all rätt i världen.

Jag kan tänka mig att det är som på den tiden när man letade guld, jag tror att det kunde locka fram det sämsta hos människor, och det är lite så med svamp ( speciellt kantareller ) människor blir otrevliga och gränser suddas ut! man vill verkligen ha med sig det gula guldet hem ( kantareller!!!! ) Nu när det har hänt så ofta, gick jag in på nätet och hittade Allemansrättens uppförandekod - 13 punkter. Jag tänkte inte skriva ner alla uppförande koderna, men det som står först på listan är...

Jag håller mig tillräckligt långt borta från någons hem! ( svårtolkat, men man brukar säga hundra meter från någons privata bostad )
Nummer elva på listan är...
Jag visar alltid hänsyn mot djur och människor i naturen! ( vi har olika uppfattningar om hänsyn och respekt )

Så nu sitter jag här förkyld och snörvlig och funderar på om människorna hade tyckt det var okej att jag hade gjort samma sak runt deras hus! Hmm, jag tror inte det. Nu skiner solen och det är ett underbart väder hos oss, jag hoppas ni också har fint väder och får njuta av sommarvärmen.

Kram AnneliInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna ett inlägg..