Besök min hemsida: www.shabbychicstugan.se
eller min Försäljningssida
eller mitt Bildgalleri

Välkomna
Anneli

tisdag 10 maj 2016

En dag i hälsans tecken!

Hej Kära Läsare!

Godmorgon! Vilken underbar och fantastisk dag vi har framför oss... Alla positiva tankar skapar bra vibrationer i kroppen! Gårdagen gick i hälsans tecken och många härliga möten ägde rum. Morgonen började med en Hawaiiansk helkroppsmassage med varm olja: Att lösa upp blockeringar i energisystemet och hjälpa personen att återfå vitaliteten i kroppen är ett roligt jobb: När kunden blir avslappnad och når en djup avslappning får även hjärnan vila och som stressterapeut vet jag hur viktigt detta är. Jag kommer ständigt i kontakt med stressade människor och många har sömnproblem och spända muskler, så i dag tänkte jag ta upp sådant som vi inte alltid tänker på...

Sovrummet ska vara en plats för återhämtning och vila, hjärnan ska inte behöva fyllas med intryck i sovrummet. Otroligt många personer tittar på tv eller film i sängen eller lyssnar på en ljudbok ( gärna med hörlurar ) När vi lägger oss ger vi kroppens muskler en chans att slappna av, men om vi tittar på tv eller film kommer vi att spänna oss om något händer som påverkar oss ( omedvetet gör vi detta )  Ögonen fortsätter att ta in intryck och hjärnan ska sortera alla intrycken ( inte konstigt att vi blir röriga i våra tankar och agerar virrigt i vardagen ) Likadant är det om vi lyssnar på en bok vid sänggåendet, vi skapar bilder i hjärnan och intrycken fortsätter.

Här följer några enkla tips som du kan prova och utvärdera under en vecka...

I sovrummet ska råda stillhet och en plats för kroppen och hjärnan att vila, gå och lägg dig vid 21.30 och inte senare än 22.00. Ta några djupa andetag och låt kroppen slappna av! Håll din magiska sten i handen och tacka för allt som har hänt under dagen, har du råkat ut för en dålig händelse,gå igenom händelsen och se vad du kunde gjort annorlunda... Tacka för dagen och förlåt dig själv om du inte varit nöjd, om du har gjort något bra! Beröm dig själv och tacka för att du lyckades. Du är en värdefull själ som vandrar på jorden för att bli en bättre medmänniska... När vi inreder sovrummet för vila och återhämtning, signalerar vi till hela kroppen att den ska få vila när vi går och lägger oss. Prova ska du få se!

Vatten är ett fascinerande element... Att skölja igenom kroppen med friskt vatten ger en friskare hy och hela kroppen blir glad. Vatten skapar liv och grönska i naturen och till hela mänskligheten ( vi har verkligen ett stort ansvar för hur vi hanterar vårt vatten ) Ni som är födda i  Fiskens, kräftans och skorpionens tecken är vattentecken.


En rofylld plats där vattnet porlar fram. Tänk att ligga på gräset och lyssna på vattnets stilla framfart


Här är nog väldigt tyst och lugnt... En fin bok vid vattnet att meditera vid.I dag blev det mycket filosofiska tankar och mycket information att ta med sig. Jag hoppas att ni kära läsare där ute i världen kan ha nytta av dagens tips och bli lite mer rädda om er själva och kanske tänker på vattnets påverkan på dig själv och moder jord... Jag önskar er en fin dag och på återseende under veckan.

Kram Anneli
1 kommentar:

  1. Tack Anneli för allt fint du skrivit, mycket tänkvärt och bra. Kramisar din vän

    SvaraRadera

Skriv gärna ett inlägg..